Mort d’un viatjant, d’Arthur Miller

Programa viatjant

La propera estrena d’El Partiquí, Mort d’un viatjant, d’Arthur Miller, és una de les obres més importants del realisme americà, guardonada amb el premi Pulitzer i tres Premis Tony .

A Mort d’un viatjant coneixerem la família Loman: Linda, Biff i Happy, vivint a cavall dels somnis impossibles de Willy Loman, un viatjant de comerç de 60 anys, fracassat, esgotat, incapaç d’admetre la seva realitat. Willy viu ancorat a uns records de promeses fallides, de moments prometedors que es van esvair. Linda és la dona fidel que recolza Willy, encara que sàpiga que tot el que diu només són somnis impossibles. Happy, seguidor de les passes de Willy, fantasiós, mentint sobre la seva realitat. Com a contrapunt de la família Loman hi ha Charley, el bon amic de Willy. Bernard, el seu fill, el noi gris que acaba tenint èxit. L’oncle Ben, mitificat per Willy, insensible a les necessitats del seu germà. La dona, l’amant de Willy, contrapunt de la soledat de l’home que no es reconeix i no pot estar amb ell mateix. Entre tots aquest personatges n’hi ha un, Biff, el fill gran, que ha escapat de la irrealitat on viuen els Loman. Potser no és un triomfador, però sap realment qui és ell i això el farà lliure, encara que no el faci feliç.

Arthur Miller ens presenta la cara real del “somni americà” en un text punyent, d’una dramatúrgia sorprenent i colpidora. Aquesta antitragèdia, en què l’heroi ens durà del present al passat un cop i un altre, intentant sobreviure, recolzat només per les seves quimeres, ens mostrarà com n’és de perillós creure que tot pot ser, sense esforçar-nos en la direcció correcta per aconseguir-ho. I que, fins i tot fent l’esforç correcte, no hi ha cap garantia d’èxit.

Vídeo promocional

Dia i Hora: 29 de maig de 2015 a les 21:30h
 ………………30 de maig de 2015 a les 18h
 ………………31 de maig de 2015 a les 18h
Durada: 120 minuts (aprox.)
Lloc: C.C. La Farinera del Clot
…….(Sala Jesús Concernau)
Preu: 7 € (6,50 socis d’El Partiquí)
Idioma: català

Apta per a tots els públics

Programa Viatjant Revers

3 comments

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s