Història

L’origen del grup de teatre El Partiquí va ser cap a l’any 1973 al Centre de Sant Pere Claver al barri del Clot de Barcelona. Inicialment l’activitat va ser un taller de teatre i cap a 1976 es van oferir els primers espectacles, primer al mateix Centre i poc a poc a d’altres sales del territori.

L’any 1980, el grup s’integrà a l’Associació de Veïns del Clot i Camp de l’Arpa, aconseguint d’aquesta manera una més gran incidència dins del context social del barri on havia nascut. Poc després, s’escollí el nom de El Partiquí.

Era l’any 1981. Començà llavors el desplegament definitiu del grup que es donà a conèixer arreu de Catalunya.

Participacions en concursos i mostres de teatre, intercanvis amb d’altres grups i es van instituir les actuacions periòdiques i tradicionals al barri del Clot.

L’any 1985, el grup va entrar a formar part, com a membre fundador, de la Federació de Grups de Teatre Amateur de Catalunya.

El 1986, el grup va deixar l’Associació de Veïns i va esdevenir totalment independent per constituir l’Associació Teatral, fórmula legal que té actualment.

L’Associació Teatral és membre de la Federació d’Entitats del Clot – Camp de l’Arpa de Barcelona i forma part del Centre Cultural ” La Farinera ” un cop aconseguit i restaurat el local de l’antiga fàbrica.